lauantai 14. huhtikuuta 2012

Voi se pitää posket pyöreinä...

Voin kirnuaminen ilman kirnua

Voin valmistukseen käytin 3 dl kuohukermaa (35%) ja 2 rkl hapankermaa (smetanaa).

Hämmensin ja hämmensin (ja välillä vähän vispasinkin) puuhaarukalla, kunnes kerma alkoi vaahtoutumaan.

Jatkoin hämmentämistä ja niin se voi ja kirnumaito alkoivat erottua toisistaan. Tässä vaiheessa on aina jotenkin yllättävää, miten keltaista voi onkaan....

Jatkoin hämmentämistä niin kauan, että varmasti kaikki voi oli erottunut ja pesin sen jälkeen voin todella kylmässä vedessä. Voita tulee pestä niin kauan, että vesi pysyy kirkkaana eikä voin sisälläkään ole enää vesipisaroita. Suolasin voin (tuli kyllä hieman vähäsuolaista - terveellistä?) mutta ripotellaan sitten leivän päälle hieman suolaa ;-)

Erottuneen kirnumaidon otin talteen ja sitä käytetään jossain ruoassa, johon tulee maitoa...

Valmis voi nautittavaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti